25.2.09

Peticija za biskupa R. Williamsona

Tko je pratio ''aferu'' s biskupom Williamsom i želi potpisati peticiju upućenu SSPX-u da stane u zaštitu biskupa, može potražiti i potpisati peticiju na ovim mrežnim stranicama:

tekst peticije na engleskom pročitajte ovdje: http://petitions.tigweb.org/FSSPX?view=comments

Potpišite ovdje: http://petitions.tigweb.org/FSSPX

http://revisionistreview.blogspot.com/

Podmukli manevar švedske televizije, koja je emitirala razgovor s biskupom Williamsonom tri dana prije nego što je trebao biti objavljen dekret  pape Benedikta XVI o povlačenju izopćenja četvorice biskupa pripadnika Družbe sv. Pija X. (SSPX), urodio je raznim, i željenim i neželjenim plodovima. Željeni plodovi su unošenje razdora i nemira u Crkvu, divide et impera, blaćenje Crkve zamjenama teza (kao da je povlačenje crkvene disciplinske mjere izopćenja, koja je bila izrečena zbog nekanonskoga zaređenja biskupa, isto što i potvrda mišljenja o manjem broju žrtava židovskoga holokausta nego što je ''službena'' verzija, a to se onda bez veze s mozgom naziva ''poricanje holokausta''), te najzad nanošenje štete teološkom i pastoralnom djelovanju SSPX-a, koje će biti ''stavljeno na dnevni red'' ne zbog zahtjeva koje već 40 godina iznosi o pogubnim rezultatima II Vatikanskoga koncila, nego zbog povijesničarskih stavova jednoga svojega biskupa.

Povrh svega, medijska svjetska haranga na biskupa Williamsona - dakle, posredno na SSPX - dakle posredno na Vatikan i Katoličku Crkvu - šamar je svim katolicima vjernicima  ma gdje bili, i debelo upozorenje - da im je strogo zabranjeno bilo kakvo objektivno prekapanje po nedavnoj prošlosti, te bilo kakav pokušaj dolaženja do povijesne istine o događanjima u IIWW. Hrvati su tako jednostavno ustaše, NDH je jednostavno zločinačka tvorevina, drug Tito je jednostavno mesija, i drugovi SUBNOROVCI su jednostavno antifašisti?

Revizija nedavne povijesti danas je postala povijesna nužnost, i ta spoznaja prvi je od neželjenih plodova harange na biskupa Williamsona.  

Drugi neželjeni plod jest taj da su mnogi ljudi , poput recimo mene, prvi puta i čuli za SSPX, koja sa svojih 500 crkava i bogoštovnih mjesta (kapelica i sl.), te s oko 600.000 vjernika -tradicionalnih katolika (ovo su podaci s hrvatskog weba deutsche welle, dakle od komunističke partije Njemačke i stasija), baš i nije zanemariva unutarcrkvena skupina. Iz dokumenata koji su objavljeni na web stranici Družbe, vidljivo je nepogrešivo da se oni već 40 godina suprotstavljaju kvarenju Crkve iznutra, infliktraciji masonskih i libertinskih biskupa i kardinala, te esencijalnim krivovjernim promjenama crkvenih učenja, naputaka i dogmi. 

Nažalost, u ovome trenutku, pokazuje se da niti SSPX nije voljna prekoračiti granice svojega zahtjeva za ''povijesnom revizijom'' izvan pitanjaII. Vatikanuma, barem utoliko što bi podržala PRAVO svakog pojedinca, pa tako i biskupa Williamsona, na objektivnu informaciju o POVIJESNIM ČINJENICAMA. 

Zašto je to tako nedopustivo, htjeti doznati što se stvarno događalo? Tko kaže da prava povijesna istraživanja ne bi dokazala da je , npr., žrtava židovskoga holokausta bilo 10 milijuna, a ne ''samo'' šest, kako se tvrdi? I što onda ako ih je bilo 2 miljuna? zar to nije jednako užasno? - osim ako netko već odavno ne zna ''istinu'', i ako ima koristi od manipulacije lažima. 

Nas u Hrvatskoj , taj zahtjevan i nužan posao ''revizije'' tek čeka.

Tko zna, hoće li se i među našim biskupima naći koji da progovori za Istinu, a što bi bolje svjedočilo za Isusa Krista od svih njihovih karizmatskih pokreta ukupno?

Nema komentara:

Objavi komentar